Ana içeriğe atla

Windows Phone 8.1 ‘Bildirim Merkezi’ Sızdırıldı!

Windows Phone 8.1 ‘Bildirim Merkezi’ Sızdırıldı!


Sağlanan güncellemeler neticesinde gün geçtikçe daha olgun bir işletim sistemine dönüşen Windows Phone 8′de uygulama mağazasındaki uygulama sayısı da gün geçtikçe artış göstermekte. Son olarak yayınlanan GDR3 güncellemesi sonrası 4 çekirdekli işlemci ve Full HD ekran desteği işletim sistemine kazandırılmış olsa da, Android ve iOS ile kıyaslandığında Windows Phone’un özelleştirilebilirlik noktasında yol alması gereken çok mesafe var.

Windows Phone kullanıcılarının Microsoft’tan en çok talep ettiği özelliklerin başında “Bildirim merkezi” geliyor. Android ve iOS kullanıcıları bildirim merkezi sayesinde birçok ayara ve iletiye buradan basit şekilde ulaşırken, ortaya çıkan yeni görüntüler bildirim merkezi özelliğinin kısa vadede Windows Phone tarafına da geleceğini gösteriyor.
Microsoft içerisinden sızan belgelerde bildirim merkezinin “Eylem ya da Aksiyon merkezi” ismini alacağı ifade ediliyor. Yukarıdan aşağı doğru yapılan kaydırma hareketiyle ortaya çıkan Eylem merkezinde Wi-Fi, Bluetooth, Uçak ve Sürüş modları olmak üzere 4 temel ayara ulaşılıyor. Kullanıcı dilerse bu dört temel kısayolu istediği şekilde düzenleyebilecek. Yeni bildirim merkezinde ayrıca tarih ve pil yüzdesi de yer alacak.
Microsoft cephesinden sızdırılan bir diğer görselde ise Eylem merkezinin tamamı görüntüleniyor. Söz konusu bu görselde ise Eylem merkezinde telefona gelen bildirimlerin ne şekilde görüneceği gösterilmiş.
Yılın ilk yarısında yayınlanması beklenen Blue güncellemesiyle kapsamlı bir Eylem merkezine kavuşacak Windows Phone 8.1′de Siri benzeri sesli bir asistan hizmeti de yer alacak. Cortana adlı ses asistan hizmetine ait daha önce de çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Son olarak Microsoft nisan ayında yayınlanması beklenen Windows Phone 8.1′de nihayet telefon zil sesi seviyesi, uygulama, müzik ve medya içeriklerin ses kontrollerini bölecek ve bu noktada daha gelişmiş bir ses deneyimi sunacak.
wpactioncenterfull Windows Phone 8.1 Bildirim Merkezi Sızdırıldı!

Yorumlar