Ana içeriğe atla

BlackBerry Messenger, Android ve iOS Uygulaması Güncellendi, Sesli Görüşme Desteği Geldi!

BlackBerry Messenger, Android ve iOS Uygulaması Güncellendi, Sesli Görüşme Desteği Geldi!


2013 yılında tarihin en kötü dönemlerinden birini geçiren BlackBerry cephesinde, geçtiğimiz yıl şirketin yüzünü güldüren tek gelişmenin BMM uygulamasının Android ve iOS tarafına taşınmasıydı. BlackBerry kullanıcılarını bir dönem özel kılan uygulama Android ve iOS tarafında kısa süre içerisinde milyonlarca defa indirilerek daha geniş kitlelere ulaşmış oldu.
BlackBerry, Messenger uygulamasında kendi kullanıcılarına sunduğu işlevleri henüz Android ve iOS kullanıcılarına sunmuyor, ancak sağladığı güncellemelerle aradaki özellik farklılıkları ortadan kaldırıyor. Bu güncellemelerden biri daha kısa süre içerisinde dağıtıma başladı.
Android  ve iOS için güncellenen BlackBerry Messenger uygulamasına dahil olan yeni özellikler; sesli görüşme, konum paylaşımı, BBM kanallar, Dropbox desteği, ifadeler, hızlı sesli not paylaşımı ve gurup mesajlaşma.
BBM kanallar özelliğinde kullanıcılar eğlence, moda, otomobil ve daha fazla ürün, ayrıca hobi, spor, dizilere ilişkin kanallara dahil olarak burada ortak ilgi alanı olan kişilerle doğrudan temasa geçebiliyor. Güncelleme kapsamında uygulamaya dahil olan en önemli özelliklerden biri de sesli görüşme desteği oldu. BBM kullanıcıları artık kendi aralarında ücretsiz sesli görüşmeler yapabilecek.
Konum paylaşımında BBM kullanıcıları konumunu diğer arkadaşlarıyla eş zamanlı paylaşabilecek, büyük dosyaları Dropbox sayesinde gönderebilecek. Ayrıca 100 yeni ifade ve 50 kişiye ulaşan gurup mesajlaşma da güncelleme içerisinde yer aldı.
BBM Android uygulamasını buradan, iOS uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz.

Yorumlar