Ana içeriğe atla

Tim Cook FATİH Projesi Kapsamında Türkiye’de!

Tim Cook FATİH Projesi Kapsamında Türkiye’de!



Tim Cook şimdiye kadar birçok CEO’nun yapmadığını yaparak ülke ülke gezerek Pazar araştırmasını birebir yapmakta. Geçtiğimiz hafta içinde Arap ülkelerini ziyaret eden Tim Cook; bu hafta Zorlu Center içinde açılacak olan Apple Store Türkiye’nin açılışına gerçekleştirmek ve Türk Hükümeti ile yapacağı özel görüşmeler için ülkemize geldi.
Türkiye FATİH Projesi kapsamında 10,5 milyon tablet almayı ve bunları öğrencilere dağıtmayı planlıyor. Bunun için Apple ile bir süredir fikir alışverişinde bulunan hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımız’ın bu görüşmeleri Tim Cook’un ülkemize gelmesiyle birlikte nihai bir karara bağlaması bekleniyor.
Tim Cook’un öncelikle Sayın Abdullah GÜL ile görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmenin detayları konusunda şu anda net bir bilgi olmasa da Apple’ın Türkiye ile 4 milyar dolarlık bir anlaşma yapması planlanıyor.
 Tim Cook FATİH Projesi Kapsamında Türkiyede!
Şu anda Amerika’da en ucuz iPad Air 499 dolardan satılırken iPad 2 399 dolardan Amerika’da satılmakta. Ülkemize hangi modelin geleceği ve hangi paradan getirtileceğini yakın bir sürede öğreneceğiz ama Apple’ın Türkiye’ye %20’lik bir fiyat indirimi yapması bekleniyor. Peki sizler tabletle eğitim modeli için ne düşünüyorsunuz? Çocukların böyle bir teknolojiye gerçekten ihtiyaçları var mı?
turkey122413 Tim Cook FATİH Projesi Kapsamında Türkiyede!

Yorumlar