Ana içeriğe atla

Söylenti: iPhone 6′yı Gördük, 2 Farklı Model Geliyor!

Söylenti: iPhone 6′yı Gördük, 2 Farklı Model Geliyor!


Apple iPhone lansmanlarında her zamana tek telefon tanıtmayı ve tüm yıl başka bir telefon tanıtımı yapmamayı benimsemiş bir firmaydı. Apple iPhone 5S tanıtımında gelişmekte olan ülkeler için tasarladığı iPhone 5C’yi de tarihinde bir ilki gerçekleştirerek tanıtmıştı. iPhone 5C’nin C’sinin farklı yerlere çekilmemesi içinde C’nin Cheap (Ucuz) değil Color (Renkli) anlamında bir kısaltma olduğu da firma tarafından belirtilmişti. Telefon gerçektende hiç ucuz değildi. Özelikle Hindistan, Çin, Afrika  ile Güney Amerika’da satış yapması beklenen ve iPhone 5′in yerini alan iPhone 5C fiyatından dolayı beklenen satış rakamlarına ulaşamamıştı.
iPhone 6 için her gün yeni bir haber çıkarken ve bizde bunları sizinle paylaşırken South China Morning Post gazetesinin haberine göre de iPhone 6 2 farklı modelle gelecek. Bu haberi çeşitli kaynaklardan sizlere vermiş olsakta South China Morning Post bu anlamda verdiği güvenilir bilgilerle öne çıkan bir basın organı. Yeni nesil iPhone 6′nın prototiplerini gördüklerini belirten gazete, iPhone 6′nın kavisli ekran sahip olmadığının da altını çiziyor. Özellikle geçtiğimiz yıl içinde Apple’ın kavisli ekran üzerinde çalıştığı ile ilgili bilgiler gelmiş ve iPhone 6′nın kavisli ekran olup olmayacağı hakkında dedikodularda yapılmıştı. Bu habere göre de böyle bir ihtimalin ortadan kalktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
iPhone 6 Söylenti: iPhone 6yı Gördük, 2 Farklı Model Geliyor!
GT Advanced firması ile Arizona’da dev bir safir cam işleme fabrikası kuran Apple’ın iPhone 6′da safir cam kullanacağını da belirten South China Morning Post gazetesi; ilk prototiplerin denenmeye başladığının da altını çizmekte. 4,7 ve 5,5 inç 2 farklı iPhone 6′nın olacağını öne süren gazete Apple’ın yoğun talebi karşılamak için özellikle safir cam fabrikasında büyük bir çalışma yapıldığını belirtiyor. Herkesin “daha büyük bir telefon” istediği bir dönemde özellikle phablet sınıfındaki 5,5 inç ve üstü telefonların standartlaşma noktasına kaymasıyla birlikte Apple’da bu rüzgara kapılmış görünüyor. 2014 yılı akıllı telefon pazarının hem iPhone 6 hemde yıl ortasında çıkacak olan Snapdragon 810 ile büyük bir fark yaratacağını söyleyebiliriz.
iPhone 6 resim 1 Söylenti: iPhone 6yı Gördük, 2 Farklı Model Geliyor!

Yorumlar