Ana içeriğe atla

Sony, Xperia T ve Xperia V Dışında 2012 Yılı Tüm Xperia Akıllı Telefonlar için Güncelleme Desteğini Bitirdi!

Sony, Xperia T ve Xperia V Dışında 2012 Yılı Tüm Xperia Akıllı Telefonlar için Güncelleme Desteğini Bitirdi!




Android cephesinde üreticiler telefonun donanım sürücülerinin yenilenmemesi, ekosistemdeki 18 ayını tamamlaması ya da ticari kaygılar nedeniyle kullanıcılarla buluşturdukları cihazların güncelleme desteğine resmen son verir.  Sony cephesinde de benzer bir gelişme yaşandı ve Japon üretici 2012 yılı Xperia akıllı telefonların tümüne güncelleme desteğinin son bulduğunu resmi kanallar yoluyla açıkladı. Bütün telefonlar nihai sürümle yollarına devam edecek ve telefon kullanıcıları ise bundan sonraki süreçte yeni Android güncellemeleri için resmi olmayan yöntemlere başvuracak gibi görünüyor.
Sadece Xperia T/TX ve Xperia V bu gelişmenin dışında tutuldu. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce Son geliştiriciler sayfasında söz konusu iki telefon için de Android 4.4 KitKat güncellemesinin inceleme altında olduğu kaydedilmiş ve sürecin sorunsuz geçmesi durumunda ise dağıtımın başlayacağı belirtilmişti.
Güncelleme desteği sona eren modelleri hatırlayacak olursak; Xperia arc S, Xperia S, Xperia SL, Xperia ion, Xperia acro S, Xperia go, Xperia P, Xperia J, Xperia miro, Xperia sola, Xperia tipo ve Xperia U.
Sony en azından bahsi geçen telefonlar için güncelleme desteğinin sona erdiğini açıklayarak şeffaf bir yapı gösterdi. Birçok kullanıcı elbette hayal kırıklığına uğrayacaktır (özellikle Xperia S) ancak en azından telefon sahipleri bu açıklama sonrası güncelleme bekleme derdinden kurtulmuş olacak.
120530 sony xperia go xperia acro s Sony, Xperia T ve Xperia V Dışında 2012 Yılı Tüm Xperia Akıllı Telefonlar için Güncelleme Desteğini Bitirdi!

Yorumlar