Ana içeriğe atla

Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!

Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!


Sony’nin muhtemelen Mobil Dünya Kongresi’nde lanse edeceği Sirius kod adlı Xperia Z1′in devam modeline ait son zamanlarda bazı görüntüler internette yayınlandı. Xperia Z’den bu yana Sony’nin amiral gemisi modellerde yer verdiği OmniBalance tasarımını sürdüreceği, sızdırılan görsellerden anlaşılan Sirius adlı model, aynı zamanda Xperia Z1′e nazaran daha ince bir çerçeveye sahip olacak. Daha ince çerçeveler sayesinde ekran boyutunda da bir miktar büyüme olacak ve söz konusu boyut 5.2-inç seviyesine yükseltilecek.

Ekran çözünürlük seviyesinin ise Full HD mi 2K mı olacağı hala gizemini korurken, Sirius cephesinden telefonun önemli kamera özelliklerini yansıtan bazı ekran görüntüleri ortaya çıktı. Yayınlanan ekran görüntülerine göre Sirius 4K video kaydetme yeteneğine sahip olacak. Telefonda ayrıca Timeshift video ve Yaratıcı Efekt Kamera uygulaması da yer alacak. 20.7MP çözünürlüklü kameraya sahip olacak telefon söz konusu özelliklerle Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact’tan daha ileri düzeyde bir kamera performansı sergileyecek.
Xperia Z2 olması beklenen Sirius’un kamera yetenekleri sadece bunlarla sınırlı olmayacak. Telefon ayrıca Full HD 16:9 formatında 30fps ve Full HD 16:9 formatında 60fps video kaydı gerçekleştirebilecek. Hatırlanacağı üzere Xperia Z1 Full HD’de 30fps video kaydı gerçekleştiriyordu.
Yine alt bölümde yer alan ekran görüntüsünden anlaşıldığı üzere Sirius farklı MP’lerde (20.7MP, 15.5MP, 8MP, 3MP, 2MP ) çeşitli çözünürlük değerlerinde fotoğraf çekimi gerçekleştirecek. 24-27 Şubat tarihleri arasında Barcelona’da gerçekleşecek MWC 2014 etkinliğinde tanıtılması beklenen Sirius kod adlı modelde ayrıca Android 4.4.2 işletim sistemi, yeni nesil Xperia kullanıcı arayüzü, 5.2-inç boyutunda TRILUMINOS IPS ekran, Snapdragon 800 MSM8974AB, 3GB RAM, 16GB dahili depolama ve microSD kart desteği gibi dikkat çeken özelliklere sahip olacak.
6 Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!11 Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!2 Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!31 Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!4 Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!5 Sony Sirius, 4K ve Full HD 60fps Video Kaydı Gerçekleştirecek!

Yorumlar