Ana içeriğe atla

Samsung ve Apple’a Bir Kez Daha Mahkeme Yolu Görünüyor!

Samsung ve Apple’a Bir Kez Daha Mahkeme Yolu Görünüyor!



Son günler birçok dünya devi çapraz patent lisans anlaşması imzalayarak hem olası davaların önüne geçti hem de patent portföylerini bir hayli zenginleştirdi. Google-Samsung, Samsung-Ericsson ve Nokia-HTC arasında yapılan patent anlaşmalarını buna örnek olarak gösterebiliriz. Patent dünyasında bunlara yaşanadursun, 2011 yılından bu yana dünyanın farklı noktalarında birbirlerine karşı amansız bir hukuki savaşın içerisinde olan Samsung ve Apple’ın da yakın zamanda patent lisans anlaşması imzalaması bekleniyordu.
Mahkeme heyeti uzun uğraşlar sonrası her iki şirketi de masa başında görüşmelere ikna etmişti. Görüşmeler en üst yetkililer tarafından; Apple cephesinde CEO Tim Cook, Samsung cephesinde ise Samsung Mobile Başkanı JK Shin liderliğinde yürütülüyordu.
Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre iki üst düzey yönetici geçtiğimiz Amerika’da hafta bir kez daha bir araya gelmiş ancak bu görüşmelerden de bir sonuç alınamamış ve büyük olasılıkla davanın neticelenmesi için bir kez daha mahkeme yollarına düşülecek.
Mahkeme heyeti uzlaşmanın gerçekleşmesi için her iki tarafa 19 Şubat’a kadar süre vermişti ancak kalan kısa sürede tekrar masaya oturulup yeni bir görüşmenin başlamasına ihtimal verilmiyor. Hatırlanacağı üzere mahkeme son olarak Samsung’u Apple’a 930 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etmişti. Anlaşma sağlanamazsa Samsung söz konusu ücreti Apple’a ödemek zorunda kalacak.

Yorumlar