Ana içeriğe atla

Samsung ve Apple Akıllı Telefon Pazarının Üçte İkisine Hakim!

Samsung ve Apple Akıllı Telefon Pazarının Üçte İkisine Hakim!





Samsung ve Apple arasında süre gelen soğuk savaş satış segmentinde ve mahkeme salonlarında kıyasıya devam etse de özellikle Apple’ın işlemcilerini halen Samsung’a yaptırmasıyla gönülden de bir ortaklıkları bulunmakta. Bu iki firma mobil sektöre resmen yön veriyor. Tabii burada Samsung birçok model ile Android ekosistemine hükmederken Apple bunu şu anda tek bir telefon ile yapıyor. Firmaların satış rakamları ve karlılıkları ise en çok merak edilen analiz sonuçları olarak kullanıcılar tarafından ilgi ile takip ediliyor.
comScore’ın yaptığı araştırma verilerine göre Amerika’da Apple ve Samsung akıllı telefon pazarının % 68′ine hakim. Bu iki büyük üreticiyi ise Motorola ve LG takip ediyor. HTC ise %1,4′lük bir gerileme ile şu anda en son sırada yer alıyor. comScore’ın hazırlamış olduğu tabloyu gelin birlikte inceleyelim.
Akıllı telefon satış rakamları 1 Samsung ve Apple Akıllı Telefon Pazarının Üçte İkisine Hakim!
Tabloya göre Apple ve Samsung satışlarını %1,2 arttırırken Motorola’da çok az bir kayıp yaşanıyor. LG’de ise bir önceki aya göre herhangi bir değişiklik gözlenmiyor. Üreticiler açısından durum bu şekildeyken işletim sistemleri savaşında ise tablo şöyle oluşmakta.
İşletim Sistemi payları Samsung ve Apple Akıllı Telefon Pazarının Üçte İkisine Hakim!
Android işletim sistemi başta Samsung, LG, Motorola ve Sony tarafında temsil edilerek %51′lik bir paya sahipken, iOS platformu %41 ile tüm üreticilere tek başına kafa tutuyor. Üreticiler 2014 yılında hiç girmedikleri kadar zorlu bir yarışa başladılar. Artan işlemci güçleri ve ekran çözünürlükleri ile 2 yıl önceki amiral gemisi modellerine saf işlemci performansı olarak 8 kattan fazla performans farkı atan bu yeni modeller ve iPhone 6 bakalım satış ibresinin kime  doğru dönmesine sebep olacak.

Yorumlar