Ana içeriğe atla

LG G Pro 2, Nisan Ayında Türkiye’ye Uğrayacak!

LG G Pro 2, Nisan Ayında Türkiye’ye Uğrayacak!



LG beklendiği gibi yeni nesil phablet akıllı telefonu Güney Kore’de resmen duyurdu. Android 4.4 KitKat işletim sistemi, 5.9-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü IPS ekran, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 3GB RAM, 16/32GB depolama, microSD kart desteği, OIS+  teknolojisine sahip 4K video kaydı gerçekleştiren 13MP çözünürlüklü arka kamera ve 3.200mAh kapasiteli pil telefonun öne çıkan özellikleri şeklinde sıralanıyor. Teknik özellikleriyle göz dolduran telefon, LG G2 tasarımını da miras alarak Galaxy Note 3 karşısında iddialı bir rakip olacağını gösterdi.
24 Şubat’ta başlayacak Mobil Dünya Kongresi’nde sergilenecek LG G Pro 2, LG yetkililerinden gelen açıklamaya göre şubat ayı içerisinde Güney Kore’de satışa sunulacak. LG daha önceki modellerde olduğu gibi yeni amiral gemisinde de geleneği bozmayarak satış işlemini ilk olarak Güney Kore’de başlatacak.
Güney Kore’nin ardından telefon mart ayı içerisinde büyük bir talebin olduğu diğer Asya ülkelerinde raflarda olacak. LG yetkililerin yaptığı araştırmaya göre özellikle Asyalı kullanıcılar büyük ekranlı (5.5-inç) telefonlara yüksek bir talep gösteriyor. Avrupalı kullanıcılar en fazla 5-inç ekrana sahip telefon isterken, Amerika’da ise 5.2-inç boyut en çok tercihler arasında.
LG G Pro 2′nin Asya kıtasında satışı sonrası telefonun Avrupa ve Amerika pazarına uğraması ise nisan döneminde gerçekleşecek. Bu gelişme de telefonu sabırsızlıkla bekleyen ülkemiz kullanıcıların LG G Pro 2′ye nisan ayı içerisinde sahip olabileceği anlamına geliyor. Fiyat konusu ise henüz netlik kazanmış değil. LG G2′de agresif bir fiyat belirleyen LG’nin G Pro 2′de de benzer bir strateji gütmesi bekleniyor.
Optimus G Pro’yu uluslararası arenaya sunmakta geciken LG beklediği satış rakamlarına ulaşamamış ve bu sebeple LG G Pro 2′de işler daha sıkı tutuluyor.

Yorumlar