Ana içeriğe atla

Lenovo CEO’su Yuanging Yang’dan Çarpıcı Açıklamalar!

Lenovo CEO’su Yuanging Yang’dan Çarpıcı Açıklamalar!

Google’dan Motorola’nın mobil kısmını geçtiğimiz günlerde 2,91 milyar dolar satın alan Çin’li teknoloji devi Lenovo  mobil pazara büyük bir yenilik getirecek gibi görünüyor. 2005 yılında IBM markasını bünyesine katan ve yeni nesil ThinkPad’ler ile büyük bir başarı yakalayan firma halen dünyanın en çok tercih edilen bilgisayar üreticisi oldu.
Lenovo CEO’su Yuanging Yang yaptığı açıklamalar ile 2014 ve özellikle 2015 yılı içinde 100 milyondan fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirmek istediklerini belirtti. Samsung ve Apple’ın yıllık toplam satışından fazla bir hedef belirleyen Yang, şimdilik 3. büyük akıllı telefon üreticisi olduklarını ama bunun kısa bir süre içinde değişeceğini belirtiyor.
Google CEO’su Lary Page’in kendisini akşam yemeğine davet ettiğini ve Motorola’yı satmayı planladıklarını buna talip olup olmayacaklarını öğrenmek istediğini anlatan Lenovo CEO’su Yuanging Yang; iki ay içinde alım kararına vardıklarını belirtti. 650 milyon dolar nakit para, 750 milyon dolarlık Lenovo şirket hissesi ve geri kalan içinde 3 yıllık teminat senedi ile bu satım işleminin gerçekleştirdiğinin de altını çizdi.
Motorola Lenovo1 Lenovo CEOsu Yuanging Yangdan Çarpıcı Açıklamalar!
Amerika ve Avrupa pazarında Motorola markası altında telefonlar üreterek markanın popülaritesinden yaralanmak isteyen firma; Çin’de Lenovo markası ile yola devam edeceğinin sinyallerini de verdi. Bakalım Lenovo CEO’su Yuanging Yang mobil pazarda beklediğini bulabilecek mi? Sizce Lenovo kendi ismiyle mi yoksa Motorola markası altında mı faaliyetlerini sürdürmeli?

Yorumlar