Ana içeriğe atla

iWatch Kalp Hızı ve Kandaki Oksijen Seviyesini Belirleyecek!

iWatch Kalp Hızı ve Kandaki Oksijen Seviyesini Belirleyecek!



Fitness ürünleri üreten MİO firmasının CEO’su Liz Dickinson MacRumos’a yaptığı açıklamada Apple’ın iWatch’ta elektro optik algılama sensörleri kullanacağını açıkladı. Bu bilgileri doğrulamak mümkün olmasa da Apple’ın akıllı saatinde farklılık yaratmak adına insanların sağlıklarının kontrolünü gerçekleştirmek istediğine hepimiz şahit oluyoruz. Sırf bu yüzden de Philips’ten Consumer LifeStyle Uyku Araştırma Programı ve Beyin Vücut Davranış Grubunda baş araştırmacısı olan Roy Jem Raymann’ı bünyesine katmıştı.
Apple akıllı saati için farklı tasarımlar ve yazılımlar geliştirirken Helatbook yazılım ekibi insanların özellikle spor yaparken o anda yaşadıkları nabız değişiklikleri ile oksijen seviyesindeki farklılıkların kontrolünü iWatch üzerinden yapabilmenin peşinden koşuyor. Apple yeni saatinde şeker ölçümü yapabilen bir sistem üzerinde çalışırken bunun günümüz teknolojisi ile akıllı saatlere entegre edilmesinin çok zor olduğunu görmüş ve şimdilik bu proje rafa kaldırılmıştı. Yapılan habere göre de sağlık konusunda iddialı olan Apple farklı çözümler bulmuş gibi görünüyor.
iwatch concept 1 iWatch Kalp Hızı ve Kandaki Oksijen Seviyesini Belirleyecek!
Apple Nabız ve Oximetry teknolojilerinde lider olan Masimo firmasının baş danışmanlarından Dr Michael O’Rilley’i geçtiğimiz yıl iWatch geliştirilmesi ekibinde işe almıştı. Geçtiğimiz günlerde yine Masimo firmasından Marcelo Lamego isimli baş araştırmacıyı bünyesine katmış ve farklı bilim adamlarına da danışmanlık teklifinde bulunmuştu. Apple’ın 2014 sonbaharında duyurmayı düşündüğü akıllı saati iWatch daha çıkmadan oldukça vaat-kar olduğu gözleniyor. Peki sizilerin bir akıllı saatten beklentisi neler? Akıllı saatlerin olmazsa olmazı sizce ne? Yorumlarınız ile katkıda bulunursanız seviniriz.

Yorumlar