Ana içeriğe atla

iPhone 6′nın Kamera Özellikleri Beliriyor

iPhone 6′nın Kamera Özellikleri Beliriyor



Apple iPhone 5S’te kamera pikselini iPhone 5’te kullanıldığı gibi kullanmaya karar vermiş ama asıl fotoğrafın işlenmesini sağlayan sensörü büyüterek bir fark yaratmayı başarmıştı. Özellikle Slo-Mo video kaydı ile 720p çözünürlükte saniyede 120 kare video kaydı yapabilen iPhone 5S ile videonun istenilen kısmında yavaş çekim kullanılabiliyordu. Bu özellik birçok telefonda olsa da diğer telefonların bu çekimi saniyede 30 kare ile yaptığını da hatırlatalım.
Tüm iPhone modelleri çıktıkları dönemdeki en iyi grafik performansını ve en iyi kamera deneyimini sunmayı amaçlamışlardır. iPhone 5S ilk çıktığı günlerde iOS 7.0.1 kullanırken vermiş olduğu kamera performansı ile bugün vermiş olduğu kamera deneyimi arasında oldukça büyük bir fark var. Yazılımlar geliştikçe iPhone 5S’in ilk başta eleştirilen kamera performansında da büyük iyileştirmeler yapıldı.
Şimdi sizi Slo-Mo özelliğinin nasıl çalıştığı ile ilgili video ile baş başa bırakalım.

iPhone 6 ile ilgili ise her gün yeni bir haber ortaya çıkarken gsmarena’nın haberine göre Apple iPhone 6’da 10 megapiksel bir kameraya ve F/1.8’lik bir lense yer verecek. f değerinin sonundaki rakamın küçüldükçe sensör boyutunun arttığını da belirttikten sonra en son iPhone modellerinin f değerlerini bir hatırlayalım.
iPhone 5’te f/2,3
iPhone 5S’te f/2,0
iPhone 6 ile birlikte de kamerada f/1,8 ölçekli bir sensörün kullanılacağı öngörülüyor.
iPhone 5S Flaş iPhone 6nın Kamera Özellikleri Beliriyor
Apple iPhone 6 ile birlikte yeni bir optik stabilizasyon üzerinde çalıştığı da gelen bilgiler arasında. Şu anda telefonların kullandığı OIS (Optik Stabilizasyonun) telefonu kalınlaştırdığı düşünüldüğünde Apple burada farklı bir yazılımsal çözüm bulmayı amaçlıyor olabilir. iPhone 6 birçok anlamda ilklerin temsilcisi olacak gibi görünüyor. Peki siz iPhone 6’dan neler bekliyorsunuz?

Yorumlar