Ana içeriğe atla

iPhone 6′nın Ayak Sesleri

iPhone 6′nın Ayak Sesleri



Apple cephesinde iPhone 5S ve iPhone 5C’lerin satışları eski popülaritesini kaybederken yeni nesil iPhone’nun ayak sesleri giderek belirmeye başladı. Telefonun özellikleri her ne olursa olsun Apple’ın da söylediği gibi ortada bir gerçek var ki o da yeni nesil iPhone’nun büyük bir fark yaratacağıdır. Yapılan analizlere göre yeni nesil iPhone 6, hem A8 işlemcisi hemde (muhtemelen) iOS 8 ile birlikte Android 5.0 öncesi büyük bir fark yaratacak gibi görünüyor.
Gün geçmiyor ki yeni iPhone için bir bilgi bir duyum ortaya atılmasın. Geçtiğimiz günlerde Tim Cook 2014 için “büyük şeyler” hedefliyoruz demiş ve bu açıklama daha büyük iPhone ile ilgili kesin bir söylem oalrak algılanmıştı. Apple’dan da kimse bunu inkar etmemişti. Android ekosisteminde 5 inç telefonların standartlaştığı bir dönemde Apple’ın sadece baş parmak hareketi ile daha geniş kitlelere ulaşması mümkün görünmüyordu. Sektörün gittiği yön daha büyük ekranlar ve daha yüksek çözünürlüklerken ve Galaxy S5′in 2K ile geleceği konuşulurken Full HD yeni nesil iPhone için yine “çağ dışı bir çözünürlük” eleştirileri almasına sebep olacaktı.
Kore’nin büyük medya araştırma şirketlerinden KDB Daewoo Securities’in yayınladığı bir analize göre yeni nesil iPhone 6 için şu özelliklerden bahsediliyor.
  • iPhone 6 2 farklı modelle gelecek; bunlardan 4,8 inç olanı 1920x1080p Full HD ekran, 5,5 inç olan iPhone 6′da ise 2272×1280 2K ekran çözünürlüğü olacak.
  • iPhone 6′da 128 GB depolama alanı sunulacak,
  • En az 2GB Ram kullanılacak
  • Kamerada 8 megapiksel değişmeyecek ama artan sensör çapı ile birlikte daha keskin fotoğraflar ve 4K video kaydı da yapılabilecek.
iPhone 6 ile ilgili KDB Daewoo Securities’in yaptığı analizler bu yönde ama Apple iPhone 5C’de yaşadığı 2 telefon 2 farklı kasa stratejisinden vazgeçecektir diye umut ediyorum. iPhone 5C Apple’ın yaptığı en büyük başarısızlıklar listesinde tarihteki yerini almış gibi görünüyor. iPhone 6′nın çıkmasıyla birlikte iPhone 5C bedelsiz olarak dağıtılmaya başlayacak ve Apple’ın öngördüğü satış rakamlarına ulaşacaktır diye düşünüyorum. Peki siz iPhone 6′nın hangi özelliklere sahip olmasını istiyorsunuz?

Yorumlar