Ana içeriğe atla

İki Farklı Galaxy S5 Versiyonu AnTuTu Testinde Detaylı Özelliklerle Göründü!


İki Farklı Galaxy S5 Versiyonu AnTuTu Testinde Detaylı Özelliklerle Göründü!

Samsung merakla beklenen yeni nesil akıllı telefonu Galaxy S5′i 24 Şubat’ta düzenleyeceği “Unpacked 5″ etkinliğinde resmen duyuracak. Galaxy S5 olduğu iddia edilen henüz bir görsel yayınlanmadı ancak teknik özellikler noktasında dedikodu değirmeni bir hayli hızlı dönüyor. Teknik özelliklere ilişkin son gelişmeler AnTuTu kriter testinde ortaya çıktı.

Yayınlanan test raporlarına göre SM-G900H ve SM-G900R4 modellerin Galaxy S5′in versiyonları olduğu iddia ediliyor. Üstelik her iki model için sıralanan teknik özellikler birbirinden tamamen farklı. Kısa süre önce ortaya atılan iddialarda Samsung’un tıpkı Apple’ın geçtiğimiz yıl iPhone 5C ve 5S modellerindeki stratejisinde olduğu gibi iki farklı özelliklerde Galaxy S5 duyurmaya hazırlandığı ifade ediliyor.
Öncelikle Galaxy S5′in premium özellikle versiyonundan bahsedecek olursak; telefon 2.5GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 800′ün en hızlı ve güçlü çözümü olan MSM8974AC işlemcisinden güç alacak. Grafik birimi tarafında ise 550MHz saat hızına ulaşan Adreno 330′u görüyoruz. Ekran boyutu henüz bilinmeyen amiral gemisi modelde ekran çözünürlük seviyesi ise 2560 × 1400p olarak kaydedildi. 3GB RAM, 32GB dahili depolama, artırılabilir hafıza, 16MP çözünürlüklü arka kamera, 2.1MP arka kamera ve Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi dikkat çeken diğer özellikler olacak.
Yukarıda saydığımız özelliklere sahip Galaxy S5′in bir süredir Snapdragon 805 işlemcisine sahip olacağı konuşuluyordu, görünüşe bakılırsa Qualcomm yeni nesil işlemciyi belirlediği tarihten daha erken piyasaya sunmayacak.
14 İki Farklı Galaxy S5 Versiyonu AnTuTu Testinde Detaylı Özelliklerle Göründü!
Benchmark 3D testine göre telefon 31.843 puan elde ediyor. Bu puan Galaxy Not 3′ün elde ettiğinden daha aşağı seviyede. Galaxy S5′in Galaxy Note 3′ten daha düşük puan elde etmesi sizleri şaşırtabilir ancak buradaki temel etken Galaxy S5′teki 2K çözünürlüklü ekrandan kaynaklanıyor. Daha yüksek çözünürlük, GPU’yu daha fazla yorduğu için skorun daha düşük oluşunu normal karşılamak gerekiyor.
Galaxy S5′in bir diğer versiyonu olduğu iddia edilen SM-G900H modelinde yer alan teknik özelliklere göz attığımızda; 1.5GHz saat hızında çalışan 8 çekirdekli Exynos 5422 işlemci, Mali-T628 GPU, 2GB RAM, 16GB depolama, artırılabilir hafıza, Full HD çözünürlüklü ekran, 16MP arka kamera, 2.1MP ön kamera ve Android 4.4.2 işletim sistemi karşımıza çıkıyor.
SM-G900H isimli model 35.445 puan elde ederek test kriterinde Galaxy Note 3′ü geride bırakmayı başarıyor.
23 İki Farklı Galaxy S5 Versiyonu AnTuTu Testinde Detaylı Özelliklerle Göründü!

Yorumlar