Ana içeriğe atla

IDC Uyardı: Tablet Satışları 2014′te Yavaşlayacak

IDC Uyardı: Tablet Satışları 2014′te Yavaşlayacak


IDC Araştırma firmasının yaptığı tablet satış analizi 2013 yılının üreticiler açısından oldukça iyi ama 2014 yılında doyuma ulaşan sektörde br yavaşlama gözleneceği yönünde olmuştur. Apple’ın başı çektiği tablet sektöründe Samsung yeni nesil Galaxy Tab ailesi ile 2.liği paylaşıyor.
Geçtiğimiz yıl içinde özellikle Samsung ve Lenova bir önceki yıla göre rekor sayılabilecek tablet satışı gerçekleştirdiler. Apple ise her geçen yıl tablet sektöründeki payını arttırıyor. Amazon tablet ve kitap okuyucusu ise gerileyen tek tablet olarak dikkat çekiyor. Asus ise NHexus serisinin popülaritesinin de katkısıyla bir hayli pazar büyümesi gerçekleştirdi.
Şimdi gelin IDC’nin hazırlamış olduğu tablet satış grafiğini birlikte inceleyelim.
idc tablets q42013 800x575 IDC Uyardı: Tablet Satışları 2014te Yavaşlayacak
Görüldüğü üzere 2013 yılının son çeyreğinde Apple tüm pazarın %33′üne hakim. Samsung geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %85,9 büyüyerek pazarın %18,8′ine hakim. Asus bu pazarda %5,1 Lenova ise %4,4′lük pazar hakimiyetine sahip. En büyük atılımı ise 2012 yılında sadece 800 bin tablet satan ama 2013 yılında %325 büyümeyle 3,4 milyon tablet satan Lenova tarafında görülüyor. Birde Others denilen bir kalem var ki işte bu kalem cihazlar yüzünden Android tabletler kötü   bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Ülkemizde ortalama 250 TL ye satılan bu tabletler düşük konfügürasyonları yüzünden özellikle ilk kez tablet kullananları hem performansları hemde ekran kalitesi ile büyük bir hayal kırıklığına uğratıyorlar.
IDC 2014 yılı için üreticilerin daha az tablet satacağını ve bunun temele sebebinin sektörün tablete doyması olduğunu gösteriyor. Bir çok evde en az 2 tablet olduğu ve bu tabletlerin genellikle Android ve iOS olarak alındığını biliyorum. Tabletler aileler tarafından çocuk bakıcısı – oyalayıcısı olarak görülüyor; ama tablet ve telefon kullanımının aşırıya kaçması çocuklarda sosyal gelişimde sorunlar ortaya çıkmasına da yol açıyor. Bu yüzden özellikle çocuklarımızın tablet ve telefon kullanmasına dikkat etmenizi şiddetle öneriyoruz.
Sponsorlu Bağlantılar

Yorumlar