Ana içeriğe atla

Galaxy S5 Cephesinde Yeni Gelişmeler: 2K Çözünürlüklü Ekran ve Parmak İzi Tarayıcısı

Galaxy S5 Cephesinde Yeni Gelişmeler: 2K Çözünürlüklü Ekran ve Parmak İzi Tarayıcısı



Mobil dünyasında son günlerde Galaxy S5 cephesinden birçok gelişmeye yer veriliyor. Bir süre önce Güney Kore’nin önde gelen operatörlerinden LG U+’ın web sitesinde henüz tanıtılmayan bir Samsung telefonuna yer verilmiş ve bahsi geçen telefonun Galaxy S5 olduğu iddia edildi. 5.1-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü ekrana sahip telefonun Android 4.4 KitKat işletim sistemiyle çalışacağı görülmüştü.

Galaxy S5′e ilişkin bilgilerde en önemli kaynaklardan birisi olarak gösterilen ve geçmişe dönük aktardığı bilgilerde doğruluk seviyesi oldukça yüksek olan Evleaks telefona dair bazı paylaşımlara devam etti. Twitter hesabından yapılan paylaşımlarda Galaxy S5′in iki adet sistem dosyasının paylaşıldığını görüyoruz.
Bunlardan ilki parmak izi servisi, bir diğeri ise muhtemelen telefonu tanıtmaya yönelik geliştirilen 3 boyutlu bir tur görüntüleyicisi. Galaxy S5′te parmak izi tarayıcısının yer alacağı uzun süreden beri dillendirilen bir gelişme. Ortaya çıkarılan sistem dosyası Samsung’un yeni nesil telefonda parmak izi tarayıcısına yer vereceğini açıkça ortaya koyuyor.
3 boyutlu bir tur görüntüleyicisi ise dikkatinizi çekmeyen bir uygulama olabilir ancak söz konusu uygulamanın WQHD çözünürlüğe sahip olması Galaxy S5′in ekran boyutuna dair önemli bir gelişmeyi gözler önüne seriyor. Bir süredir Full HD çözünürlüklü bir ekrana sahip olacağına dair gelişmelerin yaşandığı telefonda bir sistem dosyasının 2.560 × 1.440p çözünürlüğe sahip olması, ekran boyutunun da hangi seviyede olacağını açıkça ortaya koyuyor.
İlerleyen günlerde ekran çözünürlük seviyesine kesinlik kazandıracak yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Telefonda yer alacak ekran boyutunun ise 5.2 ya da 5.25-inç olacağı konuşuluyor.
BfMYi9QCEAAbQ0O Galaxy S5 Cephesinde Yeni Gelişmeler: 2K Çözünürlüklü Ekran ve Parmak İzi Tarayıcısı

Yorumlar