Ana içeriğe atla

Galaxy Note 3 Neo ve Neo LTE+ Farklı İşlemcilerle Resmiyet Kazandı!

Galaxy Note 3 Neo ve Neo LTE+ Farklı İşlemcilerle Resmiyet Kazandı!


İddialar, söylentiler, sızıntılar ve basın görsellerinin ortaya çıkmasının ardından Galaxy Note 3 Neo nihayet resmiyet kazandı. Samsung’un önemli satışlar elde ettiği büyük ekranlı telefonlar kategorisine dahil ettiği yeni telefonun 3G ve LTE (Neo+) versiyonları mevcut.  LTE+ desteği sunan Galaxy Note 3 Neo LTE+ veri indirme noktasında 150 Mbps’ye ulaşabiliyor.
Samsung telefonun 3G ve LTE modellerinde farklı işlemciler kullanıyor. LTE modelinde 2+4 çeklinde kümelenen 6 çekirdekli Exynos  işlemcisi yer alıyor. Exynos işlemci birimi ARM’IN Big.LITTLE tasarımını temel alıyor. 1.7GHz frekans hızına ulaşan Cortex-A15mimarili iki çekirdek telefonun performansını belirlerken, 1.3GHz‘e ulaşan Cortex-A7 mimarili 4 çekirdek ise daha basit işlemler gerçekleştirerek pil verimliliğini ön planda tutuyor. Telefonda Mali-T624 grafik biriminin yer aldığını belirtelim.
3G modelinde ise 1.6GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemci yer alıyor. Ancak işlemciye dair detaylara yer verilmedi. Kullanılan bağlantı seçenekleri ve işlemci dışında Galaxy Note 3 Neo ve Noe+ diğer tüm özellikleri aynıdır.
Bunlara değinecek olursak; Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi, 5.5-inç boyutunda HD çözünürlüklü Super AMOLED ekran, Galaxy Gear akıllı saat desteği, Galaxy Note 3′te yer alan tüm S-Pen işlevleri, kızılötesi portu, BSI sensörlü 8MP çözünürlüklü arka kamera, 2MP ön kamera, 2GB RAM, 16GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği ve 3.100mAh kapasiteli batarya.
8.6mm kalınlığa ve 162.5 gram ağırlığa sahip Galaxy Note 3 Neo’nun arka bölümü tıpkı abisinde olduğu gibi deri görünümlü plastik kapakla kaplı. Önümüzdeki ay raflardaki yerini alması beklenen telefonun fiyatı ise 579€  (1.775 lira) olarak belirlendi.
Samsung GALAXY Note 3 Neo 4 Galaxy Note 3 Neo ve Neo LTE+ Farklı İşlemcilerle Resmiyet Kazandı!
29 Galaxy Note 3 Neo ve Neo LTE+ Farklı İşlemcilerle Resmiyet Kazandı!110 Galaxy Note 3 Neo ve Neo LTE+ Farklı İşlemcilerle Resmiyet Kazandı!47 Galaxy Note 3 Neo ve Neo LTE+ Farklı İşlemcilerle Resmiyet Kazandı!37 Galaxy Note 3 Neo ve Neo LTE+ Farklı İşlemcilerle Resmiyet Kazandı!

Yorumlar