Ana içeriğe atla

Eldar Murtazin Çok Net Konuştu: Galaxy S5 Şubat Ayında Tanıtılacak!

Eldar Murtazin Çok Net Konuştu: Galaxy S5 Şubat Ayında Tanıtılacak!



Dünyanın en ünlü bloggerlarından Eldar Murtazin yaptığı başarılı tahminler ile adından sıkça bahsettiren bir teknoloji yazarı. Bu tahminleri oturduğu yerden yapmadığı ise su götürmez bir gerçek. Firmalarla olan ikili ilişkileri, tanıdıkları ve kendisine sızdırılsın diye el altından verilen bilgiler ışığında geçtiğimiz yıl Galaxy S4′ün tanıtım tarihini tutturmuştu!
Şimdi ise yaptığı açıklaya göre Galaxy S5, Dünya Mobil Kongresi öncesi Barcelona’da 23 Şubat Pazar günü saat 18:00′da tanıtılacak. Haberlerin doğru olup olmadığını tabii ki zaman gösterecek ama Galaxy S5 Snapdragon 800 serisi bir işlemci ile gelecekse benim de tahminim Eldar Murtazin ile aynı yönde. Galaxy S5, Snapdragon 805 ve hatta Snapdragon 810 işlemcisi ile gelecekse bu tarih mutlaka bahar aylarına sarkacaktır. 64 bit destekli Exynos 6 işlemcisinin hazır olduğu ve son testlerinin yapıldığı söylenirken ve Snapdragon 800 MSM8974AB versiyonu kullanacağı öngörülürken telefonun Şubat ayının son haftasında tanıtılması sürpriz olmayacaktır.
Samsung Galaxy S5 64 bit CPU Eldar Murtazin Çok Net Konuştu: Galaxy S5 Şubat Ayında Tanıtılacak!
Sony geçtiğimiz yıl herkesten önce global pazara Full HD’li Xperia Z’yi sokarak müthiş bir satış başarısı yakalamıştı. Pazara ilk girmenin sıkıntıları olduğu gibi erken hasatta firmaların iştahını kabartmakta. Global hedefler konusunda bir belirsizlik yaşayan Samsung ise tüm dünyanın gözü İspanya’dayken bu basın toplantısını yapabilir. Galaxy s5 ile ilgili şu anda kesinleşen bir bilgi olmasa da telefonun; Galaxy S4 kasasında 5,2 inç boyutunda 2K ekran çözünürlüğünde, en az 3GB sistem belleği ile gelmesine kesin gözüyle bakabiliriz. Pil konusunda ise Samsung’un büyük bir sürpriz  yapacağı konuşuluyor.
Galaxy S5′ten beklentiler böylesine büyükken umarız Samsung bu işi aceleye getirerek Snapdragon 600′den yediği golü tekrar yemez. 64 bit Exynos 6 işlemcisinin Snapdragon 800 MSM8974AB versiyonunundan daha hızlı olacağı söylenirken bu kez 3G şebekesinde olanların daha şanslı olacağı belirtiliyor. Apple ilk nesil iPhone’nun insanlarda yarattığı etkiyi yaratacak bir telefon hazırlarken Galaxy S5 bizlere ne sunacak bunu açıkçası çok merak ediyorum.

Yorumlar