Ana içeriğe atla

Apple’dan iWatch için Beklenmedik Bir Transfer Daha!

Apple’dan iWatch için Beklenmedik Bir Transfer Daha!


Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte kullandığımız tüm eşyaların akıllı olmasını talep etmeye başladık. Akıllı gözlükler, akıllı saatler, akıllı beyaz eşyalar, akılı arabalar artık hayatımızın vazgeçilmezi olma yolunda ilerliyor.

Google Glass ile giyilebilir teknolojiler son 2 yılda oldukça ilerleme kaydetti. Üzerinde kamerası olan bir gözlüğün topluma açık alanlarda ve trafikte kullanımı şu anda tartışılsa da bu teknolojiler insan hayatını kolaylaştırmanın yanında can kurtarıcı bile olabiliyor.
Akıllı saat konusunda Sony Smart Watch 2 ve Samsung Galaxy Gear ile şu anda bekelnetiler belli ölçüde karşılayabiliyorlar. Bu arada özellikle Çin menşeli birbirinden farklı yapıda olan akıllı saatleri de piyasadan rahatlıkla bulabiliyoruz. Bu dönemde Apple’ın da 2014 yılı içinde iWatch adı altında yeni nesil bir akıllı saatin duyurusunu yapacağını daha evvelki yazılarımızda sizlerle paylaşmıştık.
Apple tüm ürünlerinde olduğu gibi (iPhone 5C hariç) bu konuda oldukça iddialı olduğunu ortaya koyuyor. Kablosuz şarj teknolojisinin gelişmesi için bir çok mühendisi bünyesine katan Apple, iWatch’ta Healthbook adlı bir sağlık uygulamasını da kullanıcılarına sunmayı amaçlıyor. Bu uygulama ile nabız kontrolü ve anlık şeker kontrolü yapabilmeyi amaçlayan Apple bu bağlamda Philips’te Consumer LifeStyle Uyku Araştırma Programı ve Beyin Vicut Davranış Grubunda baş araştırmacı olan Roy Jem Raymann’ı bünyesine kattı.
iwatch concept nike fuelband1 Apple’dan iWatch için Beklenmedik Bir Transfer Daha!
Özellikle sporcuların davranışları konusunda araştırma yapan Raymann’ın Apple’a geçmesiyle birlikte Apple’ın yepyeni bir spor bilekliği geliştireceği yönünde de beklentiler artmış oldu.

Yorumlar