Ana içeriğe atla

Apple iWatch ve iOS8 ile Tıp Dünyasına Adım Atmaya Hazırlanıyor!


Apple iWatch ve iOS8 ile Tıp Dünyasına Adım Atmaya Hazırlanıyor!



Apple ürün yelpazesine kattığı her yenilikçi üründe fark yaratmayı bilmiş ve sektörü peşinden gelmeye zorlamış bir firmadır. Yıllardır PC üreticilerinin yapamadığı silindir kasalı MacPro’nun tanıtımından sonra şimdilerde Tayvanlı ve Çin’li büyük bilgisayar üreticilerinin kişiye özel kasa geliştirme çabaları da dikkatten kaçmayan bir şekilde göze çarpmakta. Apple yeni ürünleri ile her zaman fark yaratmış; bu ürünlere yazılım desteği de sağlayarak kullanıcıların hep en iyiye ulaşmalarını sağlamıştır. Apple markasını sever yada sevmezsiniz ama son yıllarda tüm üreticilerin ağzında sakız haline gelen “innovasyonun” en büyük temsilcisi Apple olmuştur.
WWW.NEXSUSJELL@BLOGSPOT.COM.TR
Apple’ın giyilebilir teknolojiler ile ilgili fikirleri ise genel anlamda şu şekilde. Apple, akıllı gözlüklerin güvenlik ve gizlilik ihlallerini ihlal ettiği gerekçesiyle gelişmeyecek bir teknoloji olduğunu belirtiyor -ki bu anlamda Google’ın Glass Projesi birçok işletmede şu anda yasaklanmış durumda; özellikle Avrupa’da araç kullanırken bu gözlüğü takmak halen yasak. Bu anlamda Apple giyilebilir sanal gerçeklik gözlüklerinin de insan sağlığı açısından uyumlu olmadığını ve el göz koordinasyonunun ileri zamanlara doğru bozulmalar yapabileceği konusunda fikir belirtmekte.
Apple’ın giyilebilir teknolojiler ile ilgili yatırımı ise akıllı saatler üzerine. 201 yılı içinde 2 farklı model ile gelmesi beklenen iWatch, şu anda piyasa da bulunan akıllı saatlerden daha farklı bir yapıda bulunacak. Apple Amerika Patent Ofisine ve Amerikan Sağlık Örgütüne yaptığı patenet başvurularının onaylanması üzerien mobil cihazlar ile uyumlu çalışabilecek “Healthbook” adlı yazılımı geliştirdi. Apple akıllı saatlerin sadece kolumuzda süs yerine durmasındansa bunların kullanıcılara o anki sağlık durumlarının bildirilmesini sağlayacak. Özveriyle çalışan hemşirelerimizin bizlerin sağlığı için yapış olduğu basit ama çok önemli fonksiyonların bu saatler tarafından yapılarak hem onların iş yükünün hafifletilmesi hemde sağlığımız ile ilgili konulara her an ulaşılabilmesi amaçlanıyor.
iWatch’ın alınan patenetlere göre, nabız sayımı, tansiyon kontrolü, hatta kan şekeri ölçme işini biometrik sistem tarafından okunabilmesi amaçlanıyor. Healthbook yazılımı ile de günlük alınması gereken ilaçların zamanının hatırlatılması ile gün içinde yapılan adımlarında sayılması amaçlanıyor. Apple bu teknolojiyi geliştirir ve son haliyle bizlere sunarsa özellikle yaşlılar için bu saatler mükemmel bir sağlık asistanı olacaktır. Apple iWatch’ta bu teknolojilere yer verirse sizde aile büyüklerine bu akıllı saati alır mısınız? iWatch konsept videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar