Ana içeriğe atla

Apple iWatch, Galaxy Gear 2′nin Fiyatını Düşürebilir

Apple iWatch, Galaxy Gear 2′nin Fiyatını Düşürebilir


Samsung’un ilk akıllı saat tecrübesi Galaxy Gear geçtiğimiz yıl IFA Berlin Fuarı’ında Galaxy Note 3′le birlikte tanıtılmış ve resmi rakamlar açıklanmasa da iddiaya göre şimdiye dek 800.000 adet satmayı başarmış. Samsung satış adeti noktasında hedefine ulaştı mı ulaşmadı mı bilinmez ancak Galaxy Gear fiyattan tutun da, tasarım, pil ömrü ve sınırlı Samsung cihazları desteklemesi sebebiyle fazlasıyla eleştirildi.
Galaxy Gear en fazla eleştiriyi fiyat noktasında aldı diyebiliriz. Dünyanın birçok ülkesinde 350 dolar bandında satışa sunulan saat neredeyse giriş seviyesi bir akıllı telefonla eşdeğer fiyata sahip. Bu fiyat politikası da Galaxy Gear’in satışlarını olumsuz etkilemiş olmalı k; Samsung, Hindistan’da Galaxy Gear’in fiyatını 120 dolar aşağı çekti.
Aralık ayından bu yana Güney Kore medyasında yansıyan haberlere göre Samsung 2. nesil Galaxy Gear’i MWC 2014′te Galaxy S5′le birlikte tanıtacak. Yeni bir tasarım, esnek ekran, daha iyi pil ömrü yüksek olasılıkla saatin yeni özellikleri olacak. Galaxy Gear 2′nin dikkat çeken bir diğer özelliği ise fiyat tarafından yaşanabilir. Güney Kore medyasına göre Samsung 2. nesil Galaxy Gear’de fiyatı aşağı çekmeyi ciddi manada ortaklarıyla görüşüyor. Fiyatın aşağı çekilmesinde akıllı saatin daha fazla ilgi görmesi ve tabi ki Apple’ın iWatch ile akıllı saat pazarına girecek olması temel etken. Gelen haberlere göre Apple akıllı saati 299 dolar fiyatla piyasaya sunacak ve iddialı bir ürünle bu segmentte iyi bir ivme yakalamak istiyor.
Samsung tarafında resmi olarak teyit edilmiş bir bilgi yok ve gelen haberlerin ne derece doğru olduğunu önümüzdeki iki hafta içerisinde öğrenmiş olacağız.

Yorumlar