Ana içeriğe atla

Anka Kuşu Küllerinden Doğdu: CyanogenMod, Galaxy S II için Android 4.4 KitKat’i Yayınladı! [Yükleme Talimatı]

Anka Kuşu Küllerinden Doğdu: CyanogenMod, Galaxy S II için Android 4.4 KitKat’i Yayınladı! [Yükleme Talimatı]



2011 yılında Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan ve 10 milyon satış barajını geçen Android işletim sistemli ilk telefon olmaz özelliğini gösteren, birçok kullanıcıya göre hala Samsung’un en şık tasarıma sahip telefonu olarak gösterilen Galaxy S II için Android dünyasının önde gelen yazılım ekibi CyanogenMod, Android 4.4 tabanlı Nightly sürümü yayınladı.
Galaxy S II için en son Android 4.1.2 Jelly Bean güncellemesi yayınlanmış ve uzun bir süredir telefon için herhangi bir dağıtıma şahit olmadık. Zaten bu süreçten sonra herhangi bir güncelleme dağıtımı da beklenmiyor.
Samsung’un efsana telefonu 3 yıl geçmesine rağmen geliştiricilerin elinde hayat bulmaya devam ediyor. Omni grubunun ardından Cyanogen da Android 4.4 gecelik sürümü Galaxy S II kullanıcılarıyla buluşturarak milyonlarca kullanıcıyı bir hayli memnun etti.
Galaxy S II için yayınlanan Android 4.4 KitKat gecelik sürümünü geliştirici ekibin resmi sitesinden indirebilirsiniz. Yükleme işlemi ise Recovery menüsün gerçekleşecek. Bunun için telefonunuzda Root yetkisi ve özel bir Recovery modunun olması gerekiyor. CM 11′in yükleme işlemi sonrası gerekli olan Google uygulamalara ise buradan erişim sağlayabilirsiniz.
CyanogenMod ROM’lar nasıl yüklenir?
Cyanogen ekibi tarafından geliştirilen yazılımlar stok Android’e göre kullanıcılara daha fazla özelleştirilebilir seçenek sunuyor. Bunun yanı sıra ekibin Android tarafındaki bir çok cihaza uzun süreli güncelleme desteğini verdiğini hatırlatalım.
CyanogenMod ROM’un cihaza nasıl yüklendiğine değinecek olursak; öncelikle telefonunuz root yetkisine sahip olması gerekir. Bunun yanında Custom Recovery de ihtiyaç duyacağımız diğer bir unsur olacaktır. Eğer telefonunuzda her iki yetki de varsa ROM yükleme işlemi sadece birkaç dakikanızı alacaktır.
Öncelikle yukarıda belirttiğimiz kaynak linklerden cihazınız için gerekli olacak dosyaları indiriyorsunuz ve bunları cihazın sdkart bölümüne kopyalıyoruz. Sonrasında cihazı kapatıp Recovery moduna alıyoruz (Bu durum için bir tuş kombinasyonu gerekiyor ve cihazdan cihaza farklılık gösteriyor. Örneğin Galaxy S III’te; SES AÇMA + HOME + POWER (güç) tuşlarına aynı anda basılıyor.
Recovery Mod ekranına ulaştığınızda;
  1. Ses tuşlarını kullanarak install zip from sdcard seçeneğine geliyoruz. Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  2. Gelen ekrandan ses tuşları ile choose zip from sd card seçeneğine geliyoruz ve Güç tuşu ile onaylıyoruz.
  3. Gelen ekrandan ben daha önce telefonumuza yükeldiğimiz ROM dosyasını flaşlıyoruz. Bu işletimi yürütürken seçimleri yine güç tuşu ile yapıyoruz. (Eğer cihazınızda dokunmatik Recovery menüsü var ise seçimler için fiziksel tuşları kullanmanıza gerek yok.)
  4. Açılış normalden daha uzun sürecektir. Telefonun açılış ekranda kalması durumunda ise Recovery menüsünden yer alan wipe işlemlerini uygulayın.

Yorumlar