Ana içeriğe atla

Günün Sürprizi: HTC M8′in mini Versiyonu Olabilir!


HTC’nin 24 Şubat’ta başlayacak MWC 2014 etkinliğinde görücüye çıkaracağı yeni nesil üst sınıf akıllı telefonu M8‘e ilişkin gelişmelerde son dönemde bir artış söz konusu. 5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü ekrana sahip olacak telefon gelen haberlere göre aynı zamanda HTC‘nin sanal butonlara geçiş yapacağı ilk telefon olacak.
HTC M8 cephesinden en sıcak gelişmeleri Evleaks cephesinden almaya devam ediyor. Ünlü teknoloji editörü henüz M8 resmiyet kazanmadan HTC’nin telefonun mini modeli üzerinde çalıştığını da bildirdi. Evleaks ayrıca HTC M8′in 0P6B olarak, M8 mini‘nin ise 0P8B model numaralarına sahip olacağını açıkladı.
HTC M8 bir süre önce 0P6B120 model numarasıyla Benchmark testinde ortaya çıkmış ve söz konusu testte telefonun 5-inç boyutunda Full HD çözünürlüklü bir ekrana sahip olduğu görülmüştü. M8′in Full HD ekrana sahip olacağı son yaşanan gelişmelerin ardından artık kesinlik kazandı diyebiliriz. Ekran boyutunda ise HTC, One’ı 0.3-inç boyutunda büyütecek.
Özellikle Galaxy S3 mini’yle birlikte üreticilerin tepe modellerini ekran ve teknik özellikler konusunda bir miktar küçülterek mini versiyonlarını duyurması geleneksel bir hal aldı. Bu noktada Sony ise Xperia Z1 Compact ile sadece ekranı küçülterek en iddialı mini modeli karşımıza çıkardı.
Gelen haberler HTC M8′in de mini modeli olacağını gösteriyor. HTC One mini’de 4.3-inç boyutunda HD çözünürlüklü bir ekrana yer veren HTC’nin M8 mini modelinde ise sanal butonlar sebebiyle ekran boyutunu bir miktar büyütebilir. HD çözünürlük seviyesinin ise korunacağını düşünüyoruz. Bunun dışında Android 4.4 KitKat ve Sense 6 kullanıcı arayüzü ise telefonun yazılım bölümünü oluşturacak.

Yorumlar